Pohjanmaan ainutlaatuinen ja monipuolinen matkailutarjonta on positiivinen yllätys matkailijalle. Silmänkantamattomiin ulottuvat viljavat lakeudet, vanhat ja idylliset puutalokaupungit sekä viehättävä Merenkurkun saaristo pitävät sisällään eloisan maaseudun, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Täällä voit tutustua kiehtovaan pohjalaiseen kulttuuriin ja historiaan, aistia puhtaan luonnon ja kauniin maaseudun parhaimmillaan, nauttia vilkkaiden ja elämää sykkivien kaupunkien antimista sekä kokea sykähdyttäviä hetkiä tunnelmallisten tapahtumien ja elämyksien parissa.

Millaista elämä on ollut silloin kun isännät ja emännät, piiat ja rengit ovat raitilla kulkeneet. Siitä kertovat kotiseutu- ja erikoismuseoiden tuhannet esineet. Aitous, perinteet ja paikallisuus ovat rakennusaineina pohjalaisissa tuotteissa. Sinnikkyys ja osaaminen kantavat kauas. Kansainvälisesti tunnettuja eteläpohjalaisia on mm. arkkitehti Alvar Aalto, jonka Seinäjoelle suunnittelema hallinto- ja kulttuurikeskusta tullaan katsomaan ympäri maailman.

Lakeusmaisema lienee yksi kuuluisimmista eteläpohjalaisista nähtävyyksistä. Lakeutta halkovilla joilla ja järvillä on historiansa. Lappajärven kraaterijärven synty sijoittuu aina 73 miljoonan vuoden päähän meteoriitin iskeytyessä maahan.