Kansainvälisen matkailuoppaan päivän 21.2. kunniaksi meillä on ilo ilmoittaa: 

Suomen Opasliitto ry ja Doerz Co Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa kaikki Suomen 79 paikallista opasyhdistystä saavat veloituksetta käyttöönsä matkailuaktiviteettien myymiseen rakennetun sähköisen alustan. Yhteistyön tavoitteena on saattaa Suomen auktorisoitujen oppaiden tarjonta kokonaisuudessaan sähköiseen muotoon ja tehdä siitä koti- ja ulkomaalaisille matkailijoille vaivattomasti Internetistä varattavaa ja ostettavaa.

– Kansainväliset markkinat avautuvat hiljalleen ja ulkomaisia vieraita alkaa suunnata jälleen Suomeen. Vastuullinen matkailu, digitaalisuus ja terveysturvallisuus ovat nyt Suomen matkailun kärkinä, kun pyritään nostamaan Suomen matkailutulot pandemiaa edeltävälle tasolle. Olemme nyt ottaneet tärkeän askeleen kohti opastuspalvelujen digitalisointia solmimalla yhteistyösopimuksen Doerzin kanssa. Kaikilla Suomen Opasliiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus avata Doerziin oma sivu, ja antaa jäsentensä, auktorisoitujen oppaiden, tarjota opastustuotteitaan sitä kautta. Odotamme innostuneena tulevaa kesäkautta, joka näyttänee sen jatkuuko kotimaan matkailun suosio ja saapuuko Suomeen ulkomaisiakin vieraita. Joka tapauksessa tulemme tarjoamaan heille ostettavaksi laadukkaita, monipuolisia ja kestäviä opastustuotteita, kertoo Suomen Opasliiton puheenjohtaja Virpi Joutsa.

Tämän päivän matkailijat haluavat varata aktiviteettinsa mobiililaitteilla ja maksaa varauksensa vaivattomasti verkossa heille tutuilla maksutavoilla. Paikallisuuden etsiminen kuuluu tämän hetken kuumimpiin matkailutrendeihin. Yhä useammin taustalla vaikuttaa myös halu vastuullisiin valintoihin ja pienten toimijoiden suosimiseen.

– Nyt väistyvän pandemian myötä matkailun sähköistyminen otti globaalisti jättiläisloikan. Oppaiden laaja joukko on kuitenkin jäänyt suurilta osin vielä digitalisaation katveeseen, sillä kysyntää on riittänyt vielä perinteisiä kanavia pitkin, sanoo Tomi Virtanen, Doerzin perustaja ja toimitusjohtaja.

– Nämä todelliset matkailun superammattilaiset tuntevat omat kaupunkinsa, kylänsä ja kohteensa läpikotaisin. Heillä riittää kielitaitoa, kulttuurien tuntemusta ja supliikki luistaa. On upeaa päästä digitalisoimaan kotimaan matkailutarjontaa yhdessä valtakunnan virallisten oppaiden kanssa, jatkaa Virtanen.

 

  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Virpi Joutsa, puheenjohtaja, Suomen Opasliitto

puh. 040 1477 000, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Annamari Laine, toimistosihteeri, Suomen Opasliitto

puh. 045 2577 411, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tomi Virtanen, toimitusjohtaja, Doerz Co Oy

puh. 040 5649 450, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomen Opasliitto ry on valtakunnallinen matkailuoppaiden, eräoppaiden ja erikoisalojen oppaiden liitto. Liitolla on 79 jäsenyhdistystä ja niiden kautta opasliittoon kuuluu noin 1250 jäsentä. Toiminnan kannalta liitto on jaettu maantieteellisiin alueisiin. Alueiden ja hallituksen välisenä yhteyshenkilönä toimivat alue-edustajat.

Doerz Co Oy on suomalainen matkailuteknologiayritys, joka myy elämyksiä paikallisesta elämästä kiinnostuneille matkailijoille useassa Euroopan maassa. Elämyksiä ja aktiviteetteja on alustalla yhteensä yli 1300, joista osa on lähielämyksiä ja osa virtuaalisesti etänä toteutettavia online-elämyksiä.

Sponsoroidut linkit