Suomen Opasliiton liittosihteeri ja Tampereen matkailuoppaiden aktiiviopas Marja Vuori (1954–2019) menehtyi 6.12.2019 aamulla pitkäaikaisen vaikean sairauden murtamana.
Marja valmistui matkailuoppaaksi vuonna 1979 eli hän ehti toimia Tampere-oppaana tasan 40 vuotta. Marja suoritti 1980-luvulla myös matkailuoppaan ammattitutkinnon ja oli aikoinaan mukana laatimassa oppaan ammattitutkinnon tutkintoperusteita. Lisäksi Marja toimi Tampereen matkailuoppaiden puheenjohtajana vuosina 1989–1995.
Marja edisti laajemmin oppaiden asiaa ansiokkaasti pitkäaikaisessa työssään Suomen Opasliitossa liittosihteerinä vuosina 2007-2019. Marja oli vuosien ajan monen opasyhdistyksen ja jäsenen tuki, valmiina neuvomaan jatkuvasti muuttuneissa opastustoiminnan koulutus- ja auktorisointiasioissa. Lisäksi hän oli aktiivinen Opasliiton edustaja ja viestinviejä liiton sidosryhmille.
Suomen opasliitto muistaa Marjan omaisia suruadressilla.