Vuonna 1974 perustettu Suomen Opasliitto toimii jäsenyhdistysten ja henkilöjäsenten yhteisenä liittona.

Suomen Opasliitto edustaa oppaita ja jäsenyhdistyksiä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla kehittäen ja valvoen oppaiden koulutusta ja ammatillista pätevyyttä. Tällä opasliitto vaikuttaa siihen, että oppaana toimiminen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu ammatti.

Suomen Opasliitto suunnittelee, kehittää ja valvoo opaskoulutusten sisältöjä ja arvioi oppaiden suorituksia. Liitto markkinoi opastoimintaa, kehittää tiedottamista ja tekee yhteistyötä matkailualan toimijoiden kanssa.

 

KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Suomen Opasliitto ry on jäsenenä Pohjoismaiden Inter Nordic Guide Clubissa (IGC). IGC järjestää vuosittain pohjoismaisen kongressin, johon opasliiton matkailuoppaat voivat osallistua. Vuoden 2016 kongressi järjestetiin Malmössä Ruotsissa. Keväällä 2017 Suomi järjesti kongressin Helsingissä. Vuoden 2018 kongresi pidettiin huhtikuussa Oslossa. Vuoden 2019 IGC kongressi pidettiin huhtikuussa Färsaarilla.

Vuoden 2020 kongressi pidetään Tanskassa Kööpenhaminassa 17.4. – 19.4.

Yhteistyötä tehdään Baltian maiden opasyhdistysten kanssa. Eesti Giidide Liit'in kanssa opasliitolla on yhteistyösopimus.

 

KANSAINVÄLINEN MATKAILUOPPAAN PÄIVÄ

Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää vietetään vuosittain helmikuun 21. päivänä. Tällöin matkailuoppaat Suomessa ja ympäri maailmaa järjestävät omilla paikkakunnillaan erilaisia tapahtumia ja tekevät oppaan työtä tunnetuksi.

Sponsoroidut linkit