YLÄ-SAVON OPPAAT OPASTAVAT IISALMESSA JA LAPINLAHDESSA

Iisalmi on Ylä-Savon talousalueen keskus, josta matkailija löytää kauniiden luonnonmaisemien lisäksi monipuolisia elämyksiä. Auktorisoidut oppaamme johdattavat vierailijat tutustumaan mm. kaupungin keskustan historiaan ja nykypäivään eri aiheisilla kävelykierroksilla. Suomen sota ja Juhani Ahon lapsuusmaisemat nivoutuvat yhteen Koljonvirran kulttuuri- ja sotapolkukierroksilla. Pyhän Ristin ja Kustaa Adolfin kirkoissa ja hautausmaakierroksilla kerromme luterilaisten kirkkojemme rakennuksista, kirkkoalueiden rakenteista, hautamuistomerkkien taiteesta, merkkihenkilöistä ja vaikuttajista. Profeetta Eliaan kirkkokierros tutustuttaa kävijän vahvaan ortodoksisuuden perintöön. 

Bussikierroksilla esittelemme laajemmin Iisalmen historiaa ja nykypäivää sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävien henkilöiden kotimaisemia ja heidän elämäänsä.

Opastamme myös Lapinlahden Väisälänmäen kulttuurimaisemissa ja kerromme alueen historiasta.

Iisalmeen tullaan kesäisin myös iloisille Olutjuhlille tai katsomaan tasokkaita Mansikkaniemen kesäteatteriesityksiä. Virran toisella rannalla voi osallistua myös Koljonvirran kartanon monipuolisiin kesätapahtumiin tai piipahtaa Runnin historiallisiin kylpylämaisemiin.

TERVETULOA VIERAAKSEMME!  

 

Opasvaraukset: puh. 044 276 7729 tai puh.0400 492 001

  

Opasyhdistys:

Ylä-Savon Oppaat ry, puheenjohtaja Anja Kauppinen, sposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh 044 2767729

 

  

 

Yhteystieto

Anja Kauppinen
Osoite:
Iisalmi
Suomi
Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Matkapuhelin:
+35844 2767729

Yhteydenottolomake

Lähetä sähköposti

Lisätiedot

Sponsoroidut linkit