Alueet

HomeEtusivu

 

 

KARJALAISTA ELÄMÄNMENOA NURMEKSESSA

Nurmes sijaitsee Pielisen pohjoisrannalla. Kahden vesistön välissä kohoava kaupungin keskusta on tunnettu kauneudestaan. Vanha kauppala ja Puu-Nurmes-alue on historiallisesti arvokas ja suojeltu kohde, joka tunnetaan myös nimellä "Koivujen kaupunki". Kaupungin tunnetuin matkailukohde on Bomban talo karjalaiskylineen ja kylpylöineen. Karjalaisuus näkyy paikkakunnalla paitsi iloisessa ilmapiirissä myös herkullisessa ruokakulttuurissa. Nurmes-Valtimo -oppaat vievät vieraansa opastetuille retkille Bomban karjalaiskylään, Puu-Nurmeksen koivukujille ja Murtovaaran talomuseolle. Majatalosta majataloon retket toteutetaan lihasvoimalla ja hyvällä mielellä kesät talvet. 

Opasvaraukset: Äksyt Ämmät Oy, sposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358 50 477 2570


Varaa retkellesi opas - saat retkestäsi paljon enemmän

Nurmes -kierros bussilla
Kaupungin nykypäivää, matkailua ja historiaa. Kierroksen voi päättää kahvihetkeen Vanhan kauppalan kahvilassa.
Kesto 2 h.

Puu-Nurmes kierros
Kierrämme kaunista Puu-Nurmes aluetta kävellen. Opas kertoo alueen historiasta, rakennuskannasta, käsityöläisistä ja nykypäivästä.
Kesto n. 1,5 - 2h

Vanhan kauppalan kierros
Kävely- tai bussikierroksella tutustutaan Nurmeksen keskustan "Vanhaan Kauppalaan". ihastellaan Puu-Nurmeksen historiallisesti arvokasta rakennuskantaa ja arkkitehtuuriperintöä.
Kesto n. 1 - 1,5 h. Kierrokseen voi yhdistää myös Bomban alueen opastuksen. Kesto 1,5 - 2h.

Nurmeksen Museovarikkokierros
Varikkoalueella opastettuja kierroksia tilauksesta. Nähtävillä höyry-ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja ja paljon muuta. Ryhmän koko 5 -10 hlöä
Hinta 10€/hlö.

Kakaramäkikierros Puu-Nurmeksessa lapsille ja perheille
Kakaramäkikierroksella tutustutaan Puu-Nurmeksen elämään lapsen silmin 1900-luvulla. Kuulemme juttuja siitä, miten Puu-Nurmeksessa asuttiin ja elettiin.
Miten lapset ovat käyneet koulua ja minkälaisia opettajia heillä on ollut. Mitä on leikitty ja harrastettu. Matkalla leikimme vanhoja leikkejä ja kuulemme tarinoita ihmisistä ja eläimistä,
sekä opimme nurmekselaisia sananlaskuja ja arvoituksia.
Kesto 1,5h. Hinta 150€/ryhmä

Shoppailukierros: Paikallisia herkkuja ja tehtaanmyymälöitä Nurmeksessa
Opastetulla shoppailukierroksella käydään Tesema -sukkatehtaan myymälässä, Sastan tehtaanmyymälässä sekä Porokylän Leipomon herkkumyymälässä.
Kesto 2-3 h.

Kirkkoharjun kävelykierros
Teemme aikamatkan alueen historiaa.Opas vie kävellen ryhmän kaunista kirkkoharjua pitkin sankarihautausmaalle.Opas kertoo kolmen kirkon historiasta,
Nurmeksen historiallisesti arvokkaimmasta ja vanhimmasta rakennuksesta kirkkoharjun kellotapulista sekä alueen muistomerkeistä.
Kesto n. 1,5 h.

KOHDEOPASTUKSET
• Bomban talon opastus
Bomban talon historiaa ja alueen nykypäivää. Kesto n. 1h.
• Evankelisluterilainen kirkko- kesto n. 1h.
• Ortodoksinen kirkko - kesto n. 0,5h

Opastushinta 90 €/h

Opastusretket Valtimolla

Murtovaaran talomuseo  
Tervetuloa aikamatkalle vaaramaisemiin.Murtovaaran talomuseoalue on ainoa vaara-asutusmuseo maassamme ja alue on valittu valtakunnalliseksi suojeltukohteeksi. 
Museo koostuu 16 hirsirakennuksesta eri vuosisadoilta, vanhin vuosiluvulla merkitty rakennus on 1700-luvulta oleva "Ikäpirtti".  Avoinna heinäkuussa. Ryhmille tilauksesta myös muulloin.
Hinta: 40€ / hlö. Hinta sis. opastetun retken Murtovaaralle ja Karelia á la carte karjalaisen aterian Majatalo Puukarin Pysäkissä.

Evakkokyläkierros Valtimolla 
Rasimäen kyläkierros ja majatalon herkullinen karjalainen pitopöytä.Opastettu kierros Rasimäen kylässä. Rasimäki on suomen suurin siirtokarjalaisten korpeen raivaama asutuskylä (1948). Kylään perustettiin 46 uutta evakkotilaa, suurin osa kylän asukkaista tuli Suojärveltä. Evakkolaisten myötä Valtimon väkiluku nousi yli tuhannella asukkaalla.Retken lounas nautitaan majatalo Puukarin Pysäkissä. Majatalossa tarjotaan herkullista ruokaa karjalaista ruokaperinnettä hyödyntäen. Ruoan valmistuksessa käytetään luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, jotka saadaan suurimmaksi osaksi omalta tilalta. Majatalosta voi myös ostaa kotiin viemisiksi majatalon kuuluisaa luomuruisleipää.Paluumatkalla voi shoppailla ihanassa, pienen pienessä ostosparatiisissa, Marjapaikassa Nuolijärvellä lähellä Majatalo Puukarin Pysäkkiä. Marjapaikka on upea paikka kauniiden lahja- ja sisustustavaroiden ystäville kuin viherpeukaloillekin, tilalla on myös puutarhamyymälä. 

Hinta: 40€ / hlö. Ryhmille min 10 henkilöä. Hinta sis. opastetun evakkokyläkierroksen sekä ruokailun Puukarin Pysäkillä.

Kuljetus ryhmän omalla bussilla tai kuljetukset lisähintaan tilauksesta.

_______________________________________________

Lisäksi opastettuja retkiä luontoon ja lähialueille mm. päiväretkiä Kolille ja Lieksaan.

• Opastukset ryhmän omalla bussilla.
• Kuljetukset tilauksesta myös meiltä.

Pyydä tarjous retkipaketista.

_________________________________________________

Opasvälitys: Äksyt Ämmät Oy/Kirsi Partanen

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

puh.

+358 50 477 2570


 

 

Opaslehti 2/2017 kertoo Nurmeksen ja Valtimon matkailukohteista. Avaa ja lue! 

 

Opasyhdistys:

Nurmes-Valtimo Matkailuoppaat ry, puheenjohtaja Minna Murtonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystieto

pj Minna Murtonen
Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Lähetä sähköposti

Lisätiedot

Sponsoroidut linkit