LIEKSA - KOLIN KAUPUNKI

 

Lämpimästi tervetuloa Lieksaan, Pielisen rannalle Itä-Suomeen!

Meillä on mahtava luonto ja siihen liittyvät palvelut:

Kesällä voit retkeillä, pyöräillä, meloa, veneillä, laskea Ruunaan kosket, kalastaa erämaassa tai virkistyskalastusalueilla, harrastaa geokätköilyä, piipahtaa vesibussilla Kolille, jossa henkeäsalpaava kansallismaisema, luontokeskus Ukko, retkeilypolkuja, historiaa, kylpylä.

Talvella voit hiihtää, pilkkiä järvillä, moottorikelkkailla, retkiluistella Pielisellä, luistella jäähallissa, ajella läskipyörillä, harrastaa geokätköilyä, ja sään salliessa ajaa Euroopan sisävesien pisintä jäätietä pitkin Kolille laskettelemaan, hiihtämään, laturetkelle tai kylpylään.

 

Kulttuuritarjonta kesällä on laajimmillaan.

Heinäkuun alussa meillä on Monola-konserttiviikko, jonka aikana voit osallistua veneretkelle säveltäjä Jean Sibeliuksen häämatka-aitalle (www.monola.fi). Heinäkuun lopulla Lieksan kansainvälisen Vaskiviikon aikana konsertteja on ympäri kaupunkia viikon jokaisena päivänä (www.vaskiviikko.fi). Lisäksi Pielinen soi -musiikkifestivaalin konsertteja on pitkin kesää eri puolilla Lieksaa (www.pielinensoi.fi). Heinäkuun alussa järjestetään myös rokkimusiikin festivaali Parasta ennen ja  nyt.

Lieksan Matkailuoppaiden johdolla pääset kiehtoville Elämysten Lieksa -opastetuille kierroksille Jean Sibeliuksen häämatkakohteeseen Monolan aitalle, Suomen toiseksi suurimpaan ulkomuseoon Pielisen museollekuvanveistäjä Eva Ryynäsen kotiin ja ateljeeseen Paateriin, jatkosodan historiaa esittelevään Rukajärvi-keskukseen sekä opastetulle Rukajärven tien retkelle itärajan pintaan Kivivaaraan.

Lieksan Matkailuoppaat järjestävät Tarinoiden Lieksa -kävelykierroksia kaupungin keskusta-alueella. Niiden teemoina ovat mm. Lieksa ennen ja nyt, patsaat, laukkukauppiaat, kansanparantajat, kaupungin vaikuttajahenkilöt, paikallinen sotahistoria, metsä leivän takaajana ym.   

Matkailuoppaat esittelevät mielellään Lieksan historiaa ja nykyelämää myös pienille tai isoille bussiryhmille keskustassa ja sitä ympäröivillä alueilla (ryhmän oma bussi).

Matkailuoppailta voi tilata myös toimintaa sukujuhlien, erilaisten kokousten tai lomalaisten ohjelmaksi. Laita viestiä tai soita, niin teemme tarjouksen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040-549 5808 Jatta Kettunen.

Ajankohtaiset tiedot: www.lieksanoppaat.fi.

 

 

 Järjestämme kiehtovan draamallisen opaskävelyn sunnuntaina elokuun 8. päivä klo 14 alkaen Lieksan Pielisentiellä. Draamaopastus on osa maakuntamme elokuista 300-v juhlaa. Ohessa tapahtumajulisteemme.

 

Opasyhdistys:

Lieksan Matkailuoppaat ry, puheenjohtaja Arto Turpeinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., sihteeri Ritva Liiti-Östman, puh. 044 572 4856

Opastilaukset:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 549 5808 Jatta Kettunen       

www.lieksanoppaat.fi

Yhteystieto

Jatta Kettunen
Osoite:
Lieksa
Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Matkapuhelin:
040 549 5808

Yhteydenottolomake

Lähetä sähköposti

Lisätiedot

Sponsoroidut linkit