LIEKSAN MATKAILUOPPAAT RY 40 VUOTTA V. 2019

JUHLAVUODEN OHJELMIA

Vuosi 2019 on Lieksan Matkailuoppaiden juhlavuosi. Lieksan Matkailuoppaat ry:n perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta. Järjestämme vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia ja opastuksia.  

La 9.3.2019 klo 12.00        Kansanuskomuksia ja kansanparantajia Pielisen museolla

Su 7.4.2019 klo 13.00        Evakon laulu Loukun Seurojentalolla

Ma 6.5.2019 klo 17.00       Suomen matkailuoppaan päivä Lieksan kirjastolla

La 15.6.2019                      Opastettu bussiretki Paateriin Evan ja Paavon päivänä

Pe 27.9.2019                      Maailman Matkailupäivä ja Hämärän kaupan ilta

Syksyllä 2019                     Lieksan Matkailuoppaiden 40-vuotisiltamat

 

  

LIEKSA - KOLIN KAUPUNKI

Odotatko lomaltasi hyvää mieltä ja koskettavia kokemuksia? Onko tekeminen luonnossa sinun juttusi? Haluatko yhdistää matkailuelämykseesi kulttuuria ja luontoa? Lieksa on juuri oikea lomakohteesi. Lieksassa luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Lieksassa, Kolin kaupungissa on vauhdikkaita luontoaktiviteetteja molemmin puolin Pielistä. Kesällä luonnon vetovoimaa täydentää monipuolinen kulttuuritarjonta.

Luontoa ja kulttuuria Lieksassa:

Kimmeltävä Pielisen pinta ja kuohuvat Ruunaankosket kutsuvat vauhtielämyksiin. Kesäteatteri kutsuu kesäisen kulttuurin pariin ja kesän musiikkielämää rikastuttavat Monola-juhlaviikko, Lieksan Vaskiviikko ja Pielinen Soi-konsertit.

Lieksan Matkailuoppaiden johdolla pääset kiehtoville Elämysten Lieksa-opastetuille kierroksille Monolan aitalle, Pielisen museolle, Paateriin, Rukajärvi-keskukseen sekä opastetuille Tarinoiden Lieksa -kävelykierroksille heinäkuussa Pielisentielle, joiden teemoina ovat mm. musiikki, taide, arkkitehtuuri, kansanuskomukset ja kansanparantajat, tarinat rajaseudun sota-ajasta, yritystoiminta, savottalaisuus.

 

TARINOIDEN LIEKSA - OPASTETUT KÄVELYKIERROKSET 2019

Opastettuja kävelykierroksia kesällä Lieksan keskustassa eri teemoilla. Lähtöaika klo 13. Kesto 1 - 1,5h. Hinta 5 €/hlö. Ei ennakkoilmoittautumista.

la 29.6.2019 Hieruli-Annista patruunan rouvaan - elämää 1900-luvun alun Lieksassa, Kulttuurikeskus

 

la 13.7.2019 Tunnettuja lieksalaisia, Kulttuurikeskus

 

ke 24.7.2019 Lieksa sodassa, Kulttuurikeskus

 

la 27.7.2019 Kansanuskomuksia ja parantajia, Kulttuurikeskus

 

ke 14.8.2019 Kivipaasien alla - hautakivien kertomaa, Kirkkopuisto. HUOM! Lähtöaika klo 17.

Opastetun teemallisen kävelykierroksen voit tilata myös omalle ryhmällesi (ryhmän toiveiden mukaan). Ryhmä voi valita opastuskierroksen teeman omien mieltymysten mukaan. Teemaksi voi valita vaikka taiteen, arkkitehtuurin, elinkeinoelämän ja yritystoiminnan, metsätyöperinteen ja uittohistorian. Ryhmässä voi olla yksi tai kymmeniä osallistujia.

 

Elämysten Lieksa-opastetut kierrokset ryhmille (ryhmän omalla bussilla):

Patsaat kertovat Lieksan historiasta - kävelykierros Lieksan keskustassa

Sibeliuksen häämatkan maisemissa - kulttuuriretki Monolaan vie kävijän opastetulle musiikkivenematkalle Sibeliusten häämatka-aitalle.

Kulttuuri- ja luontoretki Paateriin tuo esille Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset keskellä kaunista luontoa.

Pielisen museon opastetulla kierroksella koet historialliset puurakennukset kerta toisensa jälkeen. Savottaranta on Suomen monipuolisin metsätyön ja uittoperinteen aarreaitta.

Rukajärvikierroksen näyttelyt ja Rukajärventie – sotahistorialliset kohteet kertovat rajaseudun koskettavia tositarinoita sota-ajan tapahtumista aidoilla tapahtumapaikoilla.

Ruunaan luontoretket ammattitaitoisen matkailuoppaan johdolla tarjoavat luonnonläheisiä elämyksiä rajaseudun erämaissa. Veden virtauksen lumon pääset kokemaan ohjatulla koskenlaskuretkellä joko puuveneellä, kumilautalla tai koskilautalla.

Lieksa eilen ja tänään-kaupunkikiertoajelut bussilla

Lieksa sodassa - bussikierros Lieksan keskustan sotahistoriallisilla paikoilla

 

Elämysten Lieksa-opastetut kierrokset sopivat sekä pienille että isoillekin bussiryhmille (ryhmän oma bussi). Varaa opas Lieksa-kierroksille sukujuhlien, luokkakokousten, kokousten, seminaarien tai erilaisten tapaamisten oheisohjelmaksi.

Ajankohtaiset tiedot: www.lieksanoppaat.fi, lieksa.fi

 

Opasvaraukset:

Lieksan Matkailuoppaat ry: www.lieksanoppaat.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 045 894 7557.

 

Elämysten Lieksa - opastetut kierrokset Lieksassa 2019

 

 

 

Tutustu Lieksan matkailuelämyksiin  ”Lomamatkalle maailmaan – Lieksaan”   

 

Opasyhdistys:

Lieksan Matkailuoppaat ry, puheenjohtaja Arto Turpeinen,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja sihteeri Airi Okkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.    

Yhteystieto

Osoite:
Lieksa
Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Matkapuhelin:
045 894 7557

Yhteydenottolomake

Lähetä sähköposti

Lisätiedot

Sponsoroidut linkit