• Slide 1 Ahvenanmaa laiva
  • Slide 2 Ahvenanmaa venevajat

Ahvenanmaan saaristoalue tuhansine saarineen sijaitsee Suomen ja Ruotsin välissä, Itämeren sylissä.Saarivaltakuntaan on hyvät kulkuyhteydet, saaristolautoilla tai lentäen tai risteily- ja matkustajalautoilla, jotka poikkeavat Ahvenanmaalla verovapaan myynnin ansiosta. Ahvenanmaa on ainutlaatuinen monessa suhteessa: Itsehallinto ja demilitarisointi mainitaksemme muutamia esimerkkejä.

Jos haluat lähteä lännen suuntaan Ahvenanmaalla, pääset Hammarlandin kautta Eckeröön, Suomen läntisimpään kuntaan. Siellä voit Posti- ja tullitalon ikkunasta nähdä yli avomeren melkeinpä Ruotsiin asti. Kun haluat mennä pohjoisimpaan osaan, ajat suurten omenaviljelmien ohi ja siellä perillä Getassa on hyvä pysähtyä, nauttia ruoasta ja ja käydä eri paikallisilla tiloilla.

Ahvenanmaan itäpuolelle ajetaan Finströmin kunnan läpi ja Färjsundin sillan yli Saltvikin ja Sundin kuntiin. Kastelholman linna ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo kertovat meille alueen entisistä herroista ja siitä miten täällä on ennen eletty. Oolannin sota oli osa Krimin sotaa ja siitä jäljellä Bomarsundissa on raunioita jotka muistuttavat tapahtumista noin 150 vuotta sitten. Vuonna 1856 tämä sota päättyi Pariisin rauhaan jolloin päätettiin että Ahvenanmaa on demilitarisoitu alue. Näin on tilanne myös tänä päivänä.

Tervetuloa kauniiseen saaristoomme.

Parhaiten tutustut nähtävyyksiin ja historiaan varaamala auktorisoidun matkaoppaan vierailullesi. Lisätietoja ja opasvaraukset yhdistyksemme, Ålands guider r.f. sivuilta.

Sponsoroidut linkit