Suomi on pitkä maa ja väestötiheydeltään toisistaan lähinnä olevat paikkakunnat painottuvat suurimmalta osalta eteläiseen alueeseen, kuin vastaavasti pohjoisessa paikkakuntien etäisyydet toisistaan voivat olla hyvinkin pitkiä. Silti Suomessa on varsin hyvin järjestäytynyt aktiivinen matkailuopasyhdistysten verkosto, joissa Suomen Opasliiton auktorisoituneet oppaat esittelevät paikkakuntansa nähtävyyksiä ja erikoisuuksia.

Suomen Opasliitossa Suomi on jaettu 9 eri alueeseen, jotka löytyvät viereiseltä valikolta. Kunkin alueen sivuilla löytyy tietoa alueesta sekä opasyhdistyksistä yhteystietoineen. Alueen sivuilla kerrotaan myös eri paikkakuntien matkailukohteista, joiden avulla voi suunnitella mielenkiintoisia retkiä ja vierailukohteita lomamatkalle.

Alueen opasyhdistysten sivuilla voi tutustua niiden monimuotoisiin ja tapahtumarikkaisiin opastustuotteisiin. Vieraillessaan eri paikkakunnilla kannattaa varata paikkakunnan matkailuopas kertomaan alueesta. Näin matkasta saa vierailleen ja itselleen mielenkiintoisemman.

Ota opas  - koet enemmän!

 

 

Sponsoroidut linkit