Suomen Opasliitto -
Finlands Guideförbund ry.

The Federation of Finnish Tourist Guide Associations was established in 1974 and it is the only national federation for tourist guides in Finland. Every guide is a member of a local association and through the association membership, also a member of the Federation. The Federation of Finnish Tourist Guide Associations currently represents about 1300 authorized guides in eight regions and 89 local associations.

Go to Association - Organisation to find out more about the local associations and the guided tours that they offer.

Contact image

PORI ON JOEN, MEREN JA TAPAHTUMIEN KAUPUNKI

Auktorisoidut matkailuoppaat ovat valmiina esittelemään v.1558 perustettua Porin kaupunkia, joka tänä päivänä on vilkas yliopistokaupunki ja satamineen Satakunnan liikenteellinen ja kaupallinen keskus.

Teemme bussi-, kävely- ja kohdeopastuksia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Keskustassa voi tutustua Keski-Porin kirkkoon, 1800-luvun suojeltuihin Kivi-Porin rakennuksiin ja nykyajan rakentamiseen. Noormarkusta löytyy Ahlströmin ruukinpuisto ja Villa Mairea. Käppärän hautausmaalla on mausoleum, jonka vuorineuvos F.A.Juselius rakennutti 11-vuotiaana kuolleen Sigrid-tyttärensä muistoksi.

Luonto on keskeinen osa kaupunkia. Kirjurinluoto keskellä kaupunkia on vihreä keidas elämyksineen. Lapsille siellä on mm Pelle Hermannin leikkipuisto, liikennepuisto ym.

Jazz-festivaalit, Suomi-Areena, Lainsuojattomat-teatterifestivaali ja erilaiset musiikkitapahtumat tuovat kansainvälisiä vieraita kaupunkiin.

Meri-Porin alueella kohteemme ovat Yyterin hienot hiekkarannat, Mäntyluoto ja idyllinen Reposaari, josta aukeaa näkymä Selkämeren aavalle ulapalle. Siellä voi tutustua purjelaiva-kauden mukanaan tuomiin painolastikasveihin ja tuntea menneen ajan tuulahduksen.

Contact

Tuula Vanha-aho
Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone:
040 968 8155

Contact Form

Send an Email

Miscellaneous Information