Suomen Opasliitto -
Finlands Guideförbund ry.

The Federation of Finnish Tourist Guide Associations was established in 1974 and it is the only national federation for tourist guides in Finland. Every guide is a member of a local association and through the association membership, also a member of the Federation. The Federation of Finnish Tourist Guide Associations currently represents about 1300 authorized guides in eight regions and 89 local associations.

Go to Association - Organisation to find out more about the local associations and the guided tours that they offer.

LIEKSA - KOLIN KAUPUNKI

Odotatko lomaltasi hyvää mieltä ja koskettavia kokemuksia? Onko tekeminen luonnossa sinun juttusi? Haluatko yhdistää matkailuelämykseesi kulttuuria ja luontoa? Lieksa on juuri oikea lomakohteesi. Lieksassa luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Lieksassa, Kolin kaupungissa on vauhdikkaita luontoaktiviteetteja molemmin puolin Pielistä. Kesällä luonnon vetovoimaa täydentää monipuolinen kulttuuritarjonta.

Luontoa ja kulttuuria Lieksassa:

Kimmeltävä Pielisen pinta ja kuohuvat Ruunaankosket kutsuvat vauhtielämyksiin. Kesäteatteri kutsuu kesäisen kulttuurin pariin ja kesän musiikkielämää rikastuttavat Monola-juhlaviikko, Lieksan Vaskiviikko ja Pielinen Soi-konsertit.

Lieksan Matkailuoppaiden johdolla pääset kiehtoville Elämysten Lieksa-opastetuille kierroksille Jean Sibeliuksen häämatkakohteeseen Monolan aitalle, Pielisen museolle, kuvanveistäjä Eva Ryynäsen kotiin ja ateljeeseen Paateriin, Rukajärvi-keskukseen sekä opastetuille Tarinoiden Lieksa -kävelykierroksille heinäkuussa Pielisentielle, joiden teemoina ovat mm. musiikki, taide, arkkitehtuuri, kansanuskomukset ja kansanparantajat, tarinat rajaseudun sota-ajasta, yritystoiminta, savottalaisuus.

Elämysten Lieksa-opastetut kierrokset sopivat sekä pienille että isoillekin bussiryhmille (ryhmän oma bussi). Varaa opas Lieksa-kierroksille sukujuhlien, luokkakokousten, kokousten, seminaarien tai erilaisten tapaamisten oheisohjelmaksi.

Ajankohtaiset tiedot: www.lieksanoppaat.fi, lieksa.fi

 

Tarinoiden Lieksa  -  Opastetut kävelykierrokset ja retket 2020

Jos tulee mahdolliseksi järjestää kierrokset kesän/syksyn 2020 aikana, tiedotamme asiasta lisää.

Opastetun teemallisen kävelykierroksen voit tilata myös omalle ryhmällesi (ryhmän toiveiden mukaan). Ryhmä voi valita opastuskierroksen teeman omien mieltymysten mukaan. Teemaksi voi valita vaikka taiteen, arkkitehtuurin, elinkeinoelämän ja yritystoiminnan, metsätyöperinteen ja uittohistorian. Ryhmässä voi olla yksi tai kymmeniä osallistujia.

 

   

 

   

 

Opasyhdistys:

Lieksan Matkailuoppaat ry, puheenjohtaja Arto Turpeinen,This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ja sihteeri Ritva Liiti-Östman, puh. 044 572 4856

Contact

Jatta Kettunen
Address:
Lieksa
Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mobile:
040 549 5808

Contact Form

Send an Email

Miscellaneous Information