Ajankohtaista jäsenille

Suomi 100 - Itsenäisyyden Polku -kävelykierrokset alkoivat -  tapahtumakalenterissa kierrokset ja päivämäärät 

”Itsenäisyyden polku” on sarja eri paikkakunnilla tarjottavia kävelykierroksia, jotka tarjoavat erilaisia näkökulmia satavuotiaan Suomen kohtalonhetkiin.

Lukuisat Suomen paikkakunnat liittyvät maamme itsenäistymiseen ja itsenäisyytemme ensimmäisen vuosisadan kriittisiin hetkiin, merkittävässä roolissa olleisiin henkilöihin sekä kulttuurin ja politiikan vuorovaikutukseen. Matkailuoppaat eri puolilla Suomea kantavat kortensa itsenäisyyden juhlavuoden kekoon ja elävöittävät historiaa tarjoamalla kävelykierroksia, joilla kerrotaan näistä tosiasioita ja tarinoita. Kierrokset ovat ilmaisia.

Kierrosten aikataulut on suunniteltu siten, että Suomessa matkaileva pystyy vuoden mittaan osallistumaan moneen niistä ja saa näin laajan kuvan itsenäisyyteemme liittyvien tapahtumien kirjosta. Ensimmäiset kierrokset olivat tarjolla loppiaisviikolla 2017.

Suomen Opasliitto -
Finlands Guideförbund ry.

Suomen Opasliitto ry on perustettu vuonna 1974. Se on matkailuoppaiden, eräoppaiden ja erikoisalojen oppaiden ainoa valtakunnallinen liitto. Opasliiton jäseninä ovat opasyhdistykset. Jokainen auktorisoitu matkailuopas kuuluu oman paikkakuntansa opasyhdistykseen ja sitä kautta Suomen Opasliittoon. Yhteensä opastoiminnassa on mukana n. 1400 auktorisoitua opasta 100 yhdistyksestä.

Monilla pienemmillä kunnilla on yhteisiä opasyhdistyksiä. Opasliittoon voi liittyä myös henkilöjäsenenä. Henkilöjäsenet eivät ole auktorisoituja matkailuoppaita. 

Varaa opas ja retki!

Auktorisoitu matkailuopas opastaa sekä kotimaisia että ulkomaisia matkailijaryhmiä. Hän on oman alueensa matkailupalvelujen ja opastamisen asiantuntija ja välittää matkailijoille monipuolista tietoa ja myönteisiä elämyksiä opastetuilla retkillä ja kierroksilla. Varaa opas tästä

Ota opas - koet enemmän

Suomi tarjoaa runsaasti opastettuja kierroksia ja retkiä niin kävellen kuin bussillakin. Matkailuopas vie ryhmä- ja yksittäisen matkailijan menneisyyden saloihin, taiteiden maailmaan, kaupungin vilinään, erämaajärven rannalle tai vaarojen korkeuksiin. Rooli- ja draamaoppaan mukana kurkistat merkkihenkilöiden elämäntilanteisiin ja tapahtumiin. Klikkaa karttaa ja hae oma retkesi!

Lounais-Suomi

test 1

Organisaatio

Kontakta oss

Contact us

Opaskoulutuspäivät Eurajoella 26.-27.9.2015

Opas-Guide-tidningen

Sponsoroidut linkit